EDINBURGH IN VIŠAVJE

Datum odhoda: 18.9.
4 x Nočitev z zajtrkom
Standardna soba

 Vrhunci potovanja

 • kraljevi Edinburgh
 • slikovito škotsko Višavje, palača Scone
 • skrivnostni grad vdove grofice Angelike Cawdor
 • prestolnica severa Inverness
 • nepozaben večer škotskih pesmi, plesov in odlične kulinarike 
 • ogled distilerije malt viskija Glenfarclas; degustacija viskija in večerja

1. dan, sreda: LJUBLJANA — BENETKE – EDINBURGH (večerja)
V zgodnjih jutranjih urah se z organiziranim prevozom iz Ljubljane odpeljemo do beneškega letališča Marco Polo in let preko Londona v Edinburgh. Prevoz do škotske prestolnice. Nastanitev .Popoldne se odpravite na potep po »Severnih Atenah«. Povzpeli se boste do razgledne točke Calton Hill, od koder se odpre edinstven razgled nad prestolnico »sedmih gričev«. Možnost večerje v hotelu ( doplačilo ob prijavi ). Proti večeru se sprehodite po skrivnostni Kraljevi milji. Obisk enega najstarejših pubov v starem mestu. Prenočevanje.

2. dan, četrtek: EDINBURGH / zajtrk (večerja)
Zajtrk. Sledi peš sprehod po starem mestnem jedru in ogled škotske prestolnice. Obiskali boste palačo Holyrood in si ogledali kraljeve apartmaje, kjer je nekoč živela kraljica Marija Škotska. Palača Holyrood je uradna rezidenca britanske kraljice Elizabete II. na Škotskem. Na Visoki cesti vstopite v katedralo Sv. Giles, zaščitnika Edinburgha in si oglejte Kapelo viteškega reda Osata. Prosto za kosilo na živahni Kraljevi Milji. Popoldne ogled ponosa Škotov, mogočnega edinburškega gradu. V trdnjavi hranijo škotska kraljeva znamenja, navdušijo grajske ječe… Ob ploščadi obiščite trgovino in muzej volnenih izdelkov Edinburgh Tartan Weaving Mills. Zvečer se boste odpeljali na aristokratsko posest Prestonfield. Tu že več kot 30 let prirejajo imeniten večer , kjer ob lokalni kulinariki začutite pravo » škotsko » vzdušje in spoznate bogato tradicijo škotskih pesmi in plesov (doplačilo ob prijavi). Prenočevanje.

3. dan, petek: EDINBURGH — QUEENSFERRY- PALAČA SCONE – PITLOCHRY- GRANTOWN ON SPEY/ zajtrk, večerja
Po zgodnjem zajtrku vožnja v škotsko Višavje. Krajši postanek v viktorijanskem kraljevem pristanišču Queensferry, kjer nabrežji širokega rečnega ustja Forth povezuje imeniten železniški most.
V nekdanji grofiji Perthshire ogled palače Scone, ki se bohoti na posesti grofov Mansfield. Danes je tam replika Kamna usode, ki ga sicer hranijo v Edinburškem gradu. Nadaljevanje vožnje skozi Narodni park Cairngorms prek Višavja do Pitlochryja, geografskega središča Škotske. Postanek za kosilo in sprehod v ljubkem viktorijanskem mestecu. Vožnja po slikoviti regiji Speyside do mesteca Grantown on Spey. Nastanitev v hotelu v okolici. Zvečer obisk in ogled bližnje distilerije odličnega malt viskija Glenfarclas, ki deluje že od leta 1836 in je v lasti potomcev klana Grant. Degustacija viskija in po odlični večerji vrnitev v hotel in nočitev.

4. dan, sobota: GRANTOWN ON SPEY – CAWDOR CASTLE- INVERNESS - HIGHLANDS - EDINBURGH / zajtrk (večerja)
Zajtrk. Vožnja do posesti in gradu vdove grofice Angelike Cawdor. Cawdor Castle velja za eno najlepše urejenih škotskih graščin s čudovitimi vrtovi. Po ogledu nadaljevanje poti do prizorišča bitke pri Cullodenu in naprej v Inverness, prestolnico Škotskega višavja ob Severnem morju. Sprehod skozi mestno središče do gradu Inverness, kjer so leta 1921 podpisali pogodbo o »delitvi« sosednjega otoka Irska. Prosto za kosilo. Popoldne vožnja po slikovitem Višavju do Edinburgha. Ustavili se boste še v bližnjem pristanišču Leith, nekoč samostojnem kraljevem mestecu. Ogled kraljeve jahte Britannia, ki je bila v lasti britanske kraljeve družine. Prevoz do hotela v Edinburghu. Možnost večerje v hotelu (doplačilo ob prijavi). Prenočevanje.

5. dan, nedelja: EDINBURGH — BENETKE - LJUBLJANA
Po zajtrku prosto do odhoda na edinburško letališče v zgodnjih popoldanskih urah. Dopoldne se sprehodite po urejenih Princes Gardens ali obiščete enega od številnih muzejev in galerij. Prevoz na letališče Edinburgh. Let preko Londona za Benetke. Pristanek na letališču Marco Polo v večernih urah in organiziran prevoz do Ljubljane.

 V ceno je vključeno

 • letalski prevozi v ekonomskem razredu
 • letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo
 • avtobusni prevoz letališče — hotel — letališče
 • avtobusni prevoz Ljubljana - beneško letališče - Ljubljana
 • 4 prenočevanja s škotskimi zajtrki v dvoposteljnih sobah v hotelu 3*
 • vstopnine po programu
 • degustacija viskija na obisku destilarne Glenfarclas z večerjo
 • slovensko vodenje in organizacija potovanja

V ceno ni vključeno:

 • navedenih doplačil
 • dodatnega zdravstvenega zavarovanja z asistenco
 • storitev po osebnih naročilih ter napitnin

 Popusti

 • 10 % do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb
 
Obvezna doplačila: Ob prijavi obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 20 oseb 90,00 EUR/osebo

 Dodatna ponudba

Doplačila ob prijavi: enoposteljna soba pribl. 260,00 EUR/osebo, 2 večerji v hotelu 60,00 EUR/osebo, škotski večer kulinarike, pesmi in plesov 80,00 EUR/osebo

 

* Cena je izračunana za 1 osebo in velja do zasedenosti če bivata 2 osebi v dvoposteljni nastanitvi